Adidas Padelracket 2021

En ledande leverantör inom sporten padel är jätten Adidas. Vi på Padelrackethuset.se listar och har jämfört Adidas padelracket 2021. Padelhypen har varit enorm det senaste året och detta har gjort att Adidas agerat och lanserat hela sjutton nya Adidas padelrackets till sin kollektion. I denna kollektion finns både dyra och billiga padelracket.

1000 - 1500 kr

Adidas RX10

Ett racket för dig som är nybörjare och vill känna på dina första slag.

Kontroll 90%
Fart 70%
5/5

Adidas Metalbone Youth

En juniormodell i Metalbone-serien för dig som är mellan 7-12 år gammal.

Kontroll 90%
Fart 70%
4/5

Adidas RX20 Light

Med tanke på den låga vikten racket erbjuder ger det dig en ökad kontroll.

Kontroll 95%
Fart 70%
5/5
Vad innebär begreppen?

1500 - 2500 kr

Adidas V70 Light

Ett droppformat racket för dig som är offensiv samt defensiv i ditt spel.

Kontroll 80%
Fart 70%
5/5

Adidas RX30

Ett racket som har en utökad sweetspot vilket gör det förlåtande vid dina slag.

Kontroll 90%
Fart 70%
4.5/5

Adidas Adipower Lite 3.0

Diamantformat racket som rekommenderas till etablerade spelare.

Kontroll 70%
Fart 80%
5/5

Adidas Adipower CTRL Lite

Namnet på racket beskriver rackets syfte väl, ett kontrollracket helt enkelt.

Kontroll 90%
Fart 70%
4/5

Adidas Adipower Woman

Ett damracket perfekt för dig som vill ha kontroll på ditt spel ytterligare.

Kontroll 80%
Fart 70%
4.5/5

Adidas #Greenpadel

Ett racket som Adidas valt att satsa på med fokus på miljön.

Kontroll 80%
Fart 70%
4.5/5

Adidas Essnova Carbon 3.0

Är ditt fokus på att avgöra bollar med kraft i dina slag, då är detta padelracket perfekt för dig.

Kontroll 70%
Fart 80%
4/5

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.0

Ytan är gjord av kolfiber vilket som regel ska ge dig fart samt komfort i ditt spel.

Kontroll 90%
Fart 80%
4/5

2500 - 4000 kr

Adidas Adipower 3.0

Rackets diamantform bygger på att ge dig precision och kraft i dina smashar.

Kontroll 70%
Fart 80%
4/5

Adidas Adipower Light 3.0

Ett racket med en låg vikt för främst damspelare.

Kontroll 90%
Fart 70%
4.5/5

Adidas Adipower CTRL 3.0

Rundformat padelracket som har en jämn fördelad balans.

Kontroll 90%
Fart 70%
5/5

Adidas Metalbone

Modellen som Adidas lagt mest krut på är detta teknologibaserade racket som världsspelaren Ale Galan lirar med.

Kontroll 70%
Fart 90%
5/5

Adidas Metalbone CTRL

Syskon till Metalbone modellen dock med en rundform samt fokus på mer kontroll.

Kontroll 90%
Fart 70%
5/5

Din guide för Adidas Padelrackets 2021

Eftersom padelrackets är en stor efterfrågan i Sverige eftersträvar vi för att du ska hitta det bästa padelracket för just dina behov. En leverantör såsom Adidas är självklart för oss att jämföra och ranka med tanke på deras historia och värde för sportens karaktär. Vi jämför därmed Adidas senaste kollektion av padelrackets eftersom det är ett brett sortiment så ska det vara enkelt för dig att hitta det du söker efter. I Adidas kollektion återfinns ett par modeller som vi sedan tidigare har uppmärksammat men resterande padelrackets är helt nya på marknaden.

Fördelar med padelrackets från Adidas

När det kommer till Adidas och deras kollektioner så är sällan designen i fokus i första hand förutom deras klassiska logotype som alltid finns med på ett hörn. Istället fokuserar man desto mer på andra parametrar såsom rackets luftsving, det vill säga sådant som görs under spelets gång. Andra fördelar med Adidas padelrackets 2021 är att deras produkter görs genom hög kvalitet till ett bra pris. Dessutom kan alla typer av padelspelare rikta sig mot deras modeller, som bland annat specifika padelracket dam och junior. Självklart listar vi på Padelrackethuset.se de bästa racketen från Adidas. 

Så mycket kostar Adidas rackets

Eftersom Adidas kollektion är en av de större på marknaden så ligger prisintervallet mellan 1200-4000 kronor. Om vi jämför med Heads kollektion så är det betydligt mer prisdrivande i Adidas kollektion men samtidigt erbjuder Adidas fler padelracket vilket gör det rimligt. Men vi ska inte glömma att Adidas tillverkar sina produkter med en hög kvalitet och på så sätt blir padelracketar dyrare. Vi på padelrackethuset rekommenderar dock att lägga några extra kronor på ett mer kvalitativt racket för att bibehålla en längre livslängd samt att utvecklas med det specifika padelracket under en längre tid.

Padelrackets i Adidas kollektion 2021

Adidas kollektion består av hela fem serier av padelrackets och dessa är Metalbone, Adipower, Adipower Lite, Essnova samt RX-line.

Metalbone är en helt ny serie som har sitt ursprung från Adipower Soft. Det unika med denna serien är att på ena padelracket har Adidas infört löstagbara vikter som gör att man kan justera Adidas Metalbone 2021 rackets vikt. Den maximala vikten racket kan ha är 360 gram vilket gör att padelracket får en medelhög balans. Om man vill fokusera på en mer lägre vikt vid runt 345 gram då får racket en hög balans. Dessutom erbjuder Metalbone-serien rackets för alla typer av spelare.

Nästa serie att presentera i kollektionen är föregående års succé Adipower som dessutom lagt till en underserie i Adipower Lite för spelare i början av sin karriär. En serie som är för hela familjen och innehåller sju nya padelrackets. Tittar vi närmare på Adidas Adipower Woman Lite 2021 så är det ett lättspelat racket samt är väldigt förlåtande vid dina slag. Det erbjuder en låg vikt vilket gör det enklare för spelaren att hantera tekniken vid en eventuell smash, dessutom får man mer fart i sina slag när vikten är mellan 345-360 gram.

Den tredje serien Essnova som är ett mer billigare alternativ jämfört med andra rackets i kollektionen som utövas av motionärer samt avancerade spelare. Adidas Essnova Carbon CTRL 3.0 2021 är ett mångsidigt racket med uppgraderingar med ytterligare teknologier som ger dig en ökad kontroll och fart i dina slag.

För att på bästa sätt guida er till det bästa padelracket 2021 så är även den sista serien i kollektionen RX-line ett underskattat alternativ till nybörjare. Vi syftar främst på modellen Adidas RX10 2021 som kan värderas mellan 1100-1300 kronor, vilket är väldigt prisvärt om du vill ha ett racket som ger dig kontroll, medelhög balans samt komfort. 

Populära padelrackets från Adidas kollektion 2021:

Adidas Metalbone.
Adidas Essnova Carbon CTRL.
Adidas Adipower Woman Lite.
Adidas RX30. 
Adidas RX10.

Test av padelrackets från Adidas

Adidas är en stor tillverkare inom sporten padel samt att deras padelrackets är enkla att få tillgång till. Det gör att vi på padelrackethuset enkelt kan testa utvalda padelrackets från Adidas kollektion för att göra vår bedömning så verklig som möjligt. Ni hittar recensionerna samt bedömningarna under varje produkt.