Tre rackets under tusenlappen år 2021

Att padel är dyrt i form av bantider, bollar och padelracket är ingen hemlighet. Det finns dock goda möjligheter att undvika att lägga flera tusenkronor på ett racket genom att köpa ett billigt padelracket som vissa padelmärken erbjuder eller ett dyrare padelracket på rea.

Det finns goda möjligheter att hitta ett padelracket för under tusenkronor och fortfarande få ett bra padelracket som håller hög kvalité. Återförsäljarna har återkommande rea på rackets eftersom padelmärken som Babolat och Head släpper nya rackets i ett högt tempo vilket gör att återförsäljarna tvingas sänka priserna på återstående rackets i lager. Det innebär att du kan få ett racket till ett förmånligt pris trots att det egentligen kostar mycket mer. 

Rackets för mindre än 1000 kr

Vi på Padelrackethuset.se har tagit fram och listat fem padelrackets som i februari år 2021 kostar mindre än tusenkronor men som ändå håller bra kvalité. Det är både rackets som har ett lågt grundpris och rackets som tidigare kostat mer men som numera befinner sig på rea. Priserna kan dock ändras och vi reserverar oss för eventuella felaktigheter när du läser den här artikeln.

Dunlop Omega Tour Black/Yellow

Den populära tillverkaren Dunlop har seglat upp som en av favoriterna i Sverige och har riktat in sig på att erbjuda bra rackets till förhållandevis låga priser. Dunlop Omega Tour Black/Yellow är ett runt padelrack vilket passar dig som nybörjare utmärkt då sweetspoten är stor vilket gör att du har råd att inte träffa bollen perfekt för att få till ett okej slag. Trots att det är ett billigare racket så är det ändå relativt lätt och väger 350-360 gram vilket brukar vara en viktig faktor vid val av racket. Just nu kostar racket 720 kr och är nedsatt från 895 kr.

Bullpadel Shake 21

Ett lättspelat racket som passar de flesta nybörjare inom padel som vill komma igång med sporten utan att behöva lägga många tusenlappar. Det är av rund form vilket gör att du får god kontroll och okej fart i slagen. Racket räcker gott och väl en bra tid som nybörjare innan du sedan kan bestämma dig för om padel är något för dig samt om du då behöver ett mer avancerat racket. Det kostar just nu 845 kr hos de flesta butiker.

Babolat Storm

En nyhet från omåttligt populära Babolat är padelracket Babolat Storm som är ett av de bästa alternativen när det kommer till prisvärda rackets. Det väger så lite som 345 gram och är droppformat vilket gör att det passar såväl nybörjaren som den som spelat ett tag. Racket har en stor sweetspot vilket ger dig bra kontroll och det lätta materialet ger dig bra fart i slagen. Toppen av racket är dessutom extra skyddat vilket gör att det håller längre trots att du stöter i väggen eller marken. Priset för detta padelrack är just nu 995 kr.