Vikten av att köpa rätt racket

Att välja rätt padelracket är viktigare än vad många tror och kan vara helt avgörande för hur lite eller mycket skador du drabbas av. Många nybörjare inom sporten väljer ett padelracket helt utefter utseénde vilket kan få förödande konsekvenser.

Det finns en rad olika faktorer som behöver stämma in vid val av padelracket för att få ett racket som är bra för dig och ditt spel. Som nybörjare är det svårt att föreställa sig vilket padelracket som spelaren skall satsa på. Det enklaste sättet är att testa sig fram genom att välja ett padelracket som är ganska förlåtande och som har en fördelad sweetspot. När du väl har testat dig fram så bör du analysera hur du rör dig samt vad dina styrkor är på padelplanen. 

Ett vanligt misstag som nybörjare

Vi på Padelrackethuset.se har utfört flera undersökningar bland nybörjare där vi under dessa har sett en tydlig tendens till att nybörjare väljer ett racket som är för avancerade spelare, det vill säga ett padelracket som oftast är diamantformat samt tyngre. Ett sådant padelracket kan leda till att du som nybörjare belastar din arm med en tyngd vilket kan få förödande konsekvenser som en armskada och utebliven speltid för padel. 

En rekommendation är därför att välja ett padelracket som är droppformat och lite lättare. Det gör att du enklare kan anpassa ditt spel på planen samtidigt som du observerar vilken typ av spelare du är inom sporten. Padel handlar just om att hitta sitt sätt att utöva spelet på med ett padelracket som passar dina behov och vikten av att ha ett bra padelracket blir därför avgörande. Det spelar ingen roll hur etablerad du är inom padel, ett avgörande moment är huruvida du vet racketens innebörd samt att du utnyttjar dess egenskaper till max på padelplanen. 

Vi guidar dig till ett racket som passar dig

Med vår expertis vill vi därför hjälpa såväl dig som nybörjare som avancerad spelare att hitta ett padelracket som uppfyller dina behov. En lärdom som kan tas i beaktande är att inte köpa ett padelracket för hissnande många kronor om du inte läst på egenskaperna samt teknologierna bakom racket. Ett återkommande alternativ hos många fysiska butiker är att testa det racket som intresserar dig innan du köper det.