Wilson Padelracket 2021

Wilson har etablerat sig på padelmarknaden med sina padelracketar och är en världsledande tillverkare av högkvalitativa produkter. Vi guidar er till de senaste nyheterna om Wilson och deras padelracketar. Nytt för iår är att Wilson lanserat sex uppgraderade rackets och nedan tar vi itu med vad de har lanserat.

1000 - 1500 kr

Wilson Blade Team

Ett racket av glasfiber med fokus på att ge dig en balans i ditt spel.

Kontroll 80%
Fart 70%
4.5/5

Wilson Ultra Team V2

Ett uppgraderat powerracket i diamantform för dig som är nybörjare.

Kontroll 70%
Fart 80%
4/5

Wilson Pro Staff Team

Ett prisvärt racket som är rundformad och som har sitt ursprung från tennis.

Kontroll 90%
Fart 70%
4.5/5
Vad innebär begreppen?
Wilson Blade Junior - ett padelracket för barn och åldern 6-11 år gammal

Wilson Blade Junior

Ett barn padelracket som har en stor sweetspot, vilket gör att slagen blir mer kontrollerande.

Kontroll 90%
Fart 80%
5/5

1500 - 2500 kr

Wilson Blade Elite

Med sitt kompositmaterial och droppform ger det dig en ökad kontroll.

Kontroll 80%
Fart 70%
5/5

Ultra Elite V2

Diamantformat racket som förknippas med spelaren som vill ha fart i sitt spel.

Kontroll 80%
Fart 90%
4/5

Wilson Bela Team Padel

Ett prisvärt racket som är lättspelat och för dig som vill utveckla ditt spel.

Kontroll 70%
Fart 80%
4.5/5

Wilson Ultra Pro V2

Diamantformat racket som förknippas med spelaren som vill ha fart i sitt spel.

Kontroll 70%
Fart 90%
4/5

Wilson Pro Staff Elite

Perfekt för dig som spelat ett tag men vill fortfarande ha ett kontrollracket.

Kontroll 90%
Fart 80%
4/5

Wilson Blade

Har du ett varierat spel är detta racket perfekt för dig.

Kontroll 80%
Fart 80%
4.3/5

2500 - 3000 kr

Wilson Blade Tour

Ett racket som erbjuder en balans av egenskaper såsom fart och kontroll.

Kontroll 80%
Fart 90%
4.5/5

Wilson Pro Staff

Droppformat racket som passar spelare som vill ha fart samt kraft.

Kontroll 80%
Fart 90%
5/5

Wilson Pro Staff Tour

Rundformat racket med en god kontroll för dig som är motionär.

Kontroll 90%
Fart 70%
4/5

Wilson Bela Elite Padel

Ett lite mer lättare racket från Belas modeller och här snackar vi kvalitet.

Kontroll 70%
Fart 80%
5/5

Wilson Bela Pro Padel

Perfekt för dig som är etablerad inom padel och som vill börja tävla.

Kontroll 70%
Fart 90%
4.5/5

Din guide för Wilson padelrackets 2021

Eftersom Wilson är en ledande leverantör inom andra sporter så har det även satsat på att bli ledande inom padel. Den drastiska ökningen av sporten, inte minst i Sverige har gjort att man satsar mer än någonsin att leverera högkvalitativa padelracketar för sina kunder. Under 2021 lanseras nya racketar där Ultra-serien är uppgraderad samt att Bela-serien släpps för andra gången. Bela-serien släpptes redan under hösten 2020 men med ett enormt tryck och intresse på serien valde Wilson att uppgradera den ytterligare.

Fördelar med padelrackets från Wilson

Utvecklingen på Wilsons produkter är stark och en av den ledande i branschen. Eftersom varumärket har andra nischer som det arbetar med så kan det utnyttja den kunskapen man får fram genom att applicera den inom padel. En stark fördel vid införandet av nya padelracketar är när man får inspiration från sina andra enheter, vilket Wilson gjort och det underlättar utformningen av rackets egenskaper. En nackdel med Wilsons kollektion är att utbudet inte är lika brett som andra aktörer i branschen som exempelvis Adidas som lanserade hela sjutton padelracketar under 2021. Dock kan man se det från ljusa sidan och tänka att Wilson istället satsar mängder med resurser på fåtal serier som gör att produkterna blir välarbetade.

Så mycket kostar Wilson rackets

När det gäller prisklasserna hos Wilson så ligger intervallet mellan 700-4000 kr. Det kan uppfattas som en stigande ökning av priserna men den egentliga skillnaden är att ju mer du betalar för ett Wilson padelracket så bör du vara en avancerad spelarkaraktär. Det kan även underlätta för dig som köpare att ha ett relativt långt spann av prisklasser för att du enkelt ska urskilja vad för pris olika racketar erbjuder. Det billigaste racket i Wilsons kollektion kostar cirka 700 kronor beroende på återförsäljare. Ett racket som riktar sig mot barn upp till 11 år som är sugen på att börja lira padel. Det dyraste racket hittar vi på cirka 3800 kronor och används av Bela den största padelspelaren genom tiderna. Återförsäljarna kan dock rea ut Wilsons padelrackets och sänka priserna en aning, vilket vi på Padelrackethuset.se kommer informera vid sådana tillfällen.  

Padelracket i Wilsons kollektion 2021

Som tidigare nämnt har alltså Ultra-serien samt Bela-serien fått en uppgradering under 2021. I kollektionen återfinns även Pro Staff-serien och Blade-serien. Vi ska ta en närmare titt på vad som är nytt och vad som fortfarande är aktuellt för dig som spelar den fantastiska sporten padel. 

Ultra-serien har tre modeller att erbjuda vilka är Ultra Pro V2, Ultra Elite V2 samt Ultra Team V2. Den förstnämnda riktar sig mot avancerade spelare med hjälp av en diamantform med hög balans, vilket gör att du bör ha god teknik vid manövreringen av racket. Ultra Elite V2 är en något mjukare variant av Pro modellen, med andra ord ger dig racket mer fart än kraft. Perfekt för dig som är motionär och vill utveckla ditt spel inom padel. Den sistnämnda modellen är vidareutvecklad för att ge dig mer stabilitet i ditt spel och är du nybörjare så rekommenderas detta racket. För att förtydliga så kan alla dessa modeller användas av både män samt kvinnor. Ultra-serien har verkligen visat prov att alla spelare kan använda denna serien. 

Bela-serien har lanserat tre nya modeller med hjälp av kunskapen från den erfarne världspelaren Bela. Modellerna namnges Bela Pro, Bela Elite samt Bela Team. Padelrackets för motionärer samt avancerade spelare. Alla modeller riktar sig mot män som vill ta sitt spel till nya höjder. Modellerna är diamantformade och har en medelbalans, skillnaden är lite olika egenskaper som gör att alla inte är lättspelade. Bela Pro tillför mer kraft i dina slag och utöver teknologierna har man även fokuserat på ett bra grepp som reducerar belastningen på “padelarmbågen”. Vidare så erbjuder de andra modellerna mer kontroll i ditt spel. 

Pro Staff-serien kanske ni känner igen från sporten tennis vilket även nämns inom padel. I serien erbjuds fyra modeller där prisklasserna varierar från 3000-1500 kronor. Den dyraste modellen Pro Staff har en droppform vilket ger dig en större sweetspot och den erbjuder även kraft i dina slag. Pro Staff Tour är någon hundring billigare och har en rundform vilket passar bra för dig som är mer defensiv i ditt spel. Pro Staff och Pro Staff Tour är enligt leverantören rekommenderade till män. De två sista modellerna Pro Staff Elite samt Pro Staff Team Padel kan å andra sidan utövas av alla kön. Två rundformade rackets som är perfekt för dig som vill investera i dyrare rackets i början av din karriär.

Den sista serien som Wilson erbjuder är Blade och det finns padelrackets för hela familjen. Återigen ju dyrare racket desto mer inriktar det sig mot etablerade spelare, vilket är en bra urskiljning gjord av Wilson. Det intressanta med denna serien är att det endast finns tillgång till diamant- och droppformade padelrackets.

Padelracket från Wilsons kollektion 2021:

Kollektionen är byggd på både nya samt återkommande modeller. 

Wilson Ultra Pro V2 NY!
Wilson Ultra Elite V2 NY!
Wilson Ultra Team V2 NY!
Wilson Bela Pro NY!
Wilson Bela Elite NY!
Wilson Bela Team NY!
Wilson Pro Staff. 
Wilson Pro Staff Tour. 
Wilson Pro Staff Elite. 
Wilson Pro Staff Team Padel.
Wilson Blade Tour. 
Wilson Blade. 
Wilson Blade Elite.
Wilson Blade Team.
Wilson Blade Junior.

Test av padelrackets från Wilson

Wilson padelrackets har blivit populära bland svenskarna och även vi som driver denna sajt har tagit del av deras rackets för att testa om de uppfyller balans, vikt samt material. Vi rekommenderar Wilsons produkter till spelare som vill utveckla sitt spel och samtidigt använda racket under tävlingssammanhang. Dessutom är det ett perfekt val vid nyblivna spelare som vill känna på sina första slag på padelbanan.